021-22871888
مشاوره رایگان

تنها نمایندگی رسمی ااگ در ایران و ثبت شده در بروشور شرکت ااگ      نمایندگی آاگ

اجزای ماشین لباسشویی آاگ

اجزای ماشین لباسشویی ااگ کدامند؟

در واقع اطلاع از قطعات ماشین لباسشویی کمی زیادی به شما  در برطرف کردن مشکل دستگاه می کند . بدین صورت که شما  با مشاهده عیب و ایراد به وجود آمده در لباسشویی می توانید آن را به تعمیرکار منتقل کنید و متخصص راحت تر و سریع تر آن را رفع می کند.

در این جا ما اجزای ماشین لباسشویی را برای شما شرح می دهیم امیدورایم که این اطلاعات بتواند در بهتر استفاده کردن این دستگاه به شما کمک کند و بتوانید در صورت خرابی با مشاهده علائم خرابی و نوشتن آنها به تعمیرکاران در تعمیر لباسشویی کمک کنید.

اجزای ماشین لباسشویی آاگ عبارتند از :

1- بدنه لباسشویی :

یکی از اجزای لباسشویی بدنه ماشین است. از بدنه به عنوان ستون اصلی ماشین در نصب و استقرار سایر قطعات استفاده می کنند. در بعضی از لباسشویی ها جنس بدنه لباسشویی مانند لباسشویی اتوماتیک از جنس  گالوانیزه و روی بعضی مدل ها ورق روغنی است ولی در هر دو حالت بدنه توسط سیستم رنگ در دو مرحله رنگ می گردد .

رنگ بدنه از ED که بعنوان رنگ آستری کلیه نقاط را از زنگ زدگی محافظت می نماید و در مرحله بعدی رنگ اصلی پاشیده می شود.بدنه ماشین ها از ورقهای مقاوم فلزی ساخته شده است.

در لباسشویی در قسمت جلوی بدنه : محل استقرار درب ، دریچه پمپ تخلیه ، جاپودری و قطعاتی همچون تایمر ، ولوم ترموستات ، لامپ خبر و… است . پشت بدنه نیز محل نصب در پوش است که از آن قسمت می توان به تعویض قطعاتی همچون تسمه ، پولی ها ، ترموستات و… اقدام نمود.

2- مخزن یا درام :

برای ساخت مخزن اصلی همواره از استیل استفاده می شود تا علاوه بر استحکام زیاد در برابر عوامل جوی (اکسید شدگی) ، و دارای زیبایی خاصی نیز هم است. درام یا مخزن استوانه‌ای است مشبک که لباسها را در داخل آن می‌ریزند و حرکتی دورانی دارد.  مخزن اصلی دارای سوراخزیادی ، و این سوراخ بودن به خاطر شستشوی بهتر و آب‌کشی سریعتر است.

در موقع شستشو آب از این سوراخها از مخزن فرعی یا چلیک به مخزن راه پیدا می‌کند. بدانید که در داخل مخزن شستشو برآمدگی‌هایی تعبیه شده که از لیز خوردن لباسها در اثر چرخیدن مخزن جلوگیری به عمل می‌آورد تا آب متلاطم شود .

در صورت صرفه جویی در مصرف آب در بعضی از لباسشویی‌های اتوماتیک با فشار دکمه‌ای مخصوص مصرف آب و برق نسبت به وزن لباسها به طور خودکار تنظیم شده و به میزان قابل توجهی صرفه جویی می‌شود.

3-چلیک یا مخزن فرعی دستگاه :

این مخزن تنها با باز شدن درب فوقانی و یا درب پشت ماشین دیده می شود.

در واقع جنس چلیک اکثرا از ورق گالوانیزه لعاب کاری شده است تا در برابر عوامل جوی فوق العاده مقاوم باشد. در این جا آب ورودی از شیر الکتریکی ابتدا وارد جاپودری و پس از آن به داخل چلیک می ریزد. کار چلیک در واقع مخزن نگهدارنده آب حاوی مواد شوینده است.

این قطعه یعنی ، چلیک مخزن ثابتی است که مخزن شستشو در داخل آن قرار دارد. همچنین هیتر و هیتر‌استات در داخل این مخزن قرار گرفته و لوله هیدرو‌استات از مخزن فرعی جدا می‌شود.

4-پولی های :

اکثرا از دو پولی جهت انتقال قدرت موتور به محور درام استفاده می شود. جنس پولیها از آلومینیوم ریخته گری شده است .
-پولی بزرگ :

کار پولی بزرگ هماهنگی دور کار محور و تنظیم دور انتقالی از موتور به محور را به عهده دارد.

-پولی کوچک :

در این جا نیز انتقال نیروی موتور به تسمه توسط پولی کوچک انجام می‌گیرد.

5-تسمه :

در ماشین لباسشویی با وجود تسمه ، پولی کوچک (متصل به محور موتور) و پولی بزرگ (متصل به محور درام) به یکدیگر ارتباط خواهند یافت.

کار و تنظیم تسمه بر روی عملکرد ماشین بسیار مهم است. در صورتی که تسمه بیش از اندازه سفت بسته شود به موتور آسیب رسانده و اگر شل بسته شود قسمت اعظم نیروی موتور مورد استفاده قرار نمی گیرد.

6-محور درام لباسشویی :

محور درام استوانه توپُر فلزی از جنس برنج و یا دیگر فلزات که به مرکز درام متصل است و در انتهای آن پولی بزرگ قرار می گیرد.محور مخزن شستشو میله‌ای است توپر که مخزن به آن وصل شده و به کمک آن عمل حرکت دورانی انجام می‌شود.

7-یاتاقان :

یکی دیگر از اجزای ماشین لباسشویی یاتاقان قطعه ای است که زمینه را جهت چرخش محور درام فراهم می آورد. در اکثر ماشینهای لباسشویی از دو یاتاقان (بلبرینگ) استفاده شده است .
نقش بلبرینگ در یاتاقان ، کاهش تلفات اصطکاکی و تثبیت کار محور است.

8-کاسه نمد :

یکی از بلبرینگها در ارتباط با آب مخزن است. در واقع نفوذ رطوبت موجب تخریب بلبرینگ خواهد شد از این رو قبل از بلبرینگ کاسه نمد قرار می دهند تا مانع نفوذ رطوبت و آب به بلبرینگ گردد. 

 در تهیه کاسه نمد جدید ، دانستن شماره این قطعه لازم است چرا که هر یک از کاسه نمدها ، برحسب قطر داخلی و خارجی دارای ارقام مختص به خود هستند.

9-شیلنگ ایمنی :

 در برخی از ماشینهای لباسشویی از شیلنگ ایمنی استفاده شده است  با بروز مشکل در سیستم گرمکن آب ، دمای آب داخل ماشین افزایش یافته و بخار به وجود می آید. وجود شیلنگ ایمنی مسیر مناسبی جهت خروج بخار حاصله است که در غیر این صورت با تراکم بخار داخل ماشین ، قطعات لاستیکی شدیدا آسیب خواهند دید.

 در صورت استفاده از پودر با کف کنترل نشده ، وجود این شیلنگ مفید است زیرا کف های اضافی تولید شده از این مسیر به خارج از ماشین هدایت می شود.

10-شیلنگ ورود آب :

وظیفه این وسیله یعنی شیلنگ ، آب به ورودی شیر برقی می رسد.آب مورد نیاز دستگاه از شیر آب به شیر الکتریکی و پس از آن به مخزن فرعی یا چلیک ، به وسیله شیلنگ‌های آب ورودی به شیر آب شبکه شهری ، باید از سری و واشر مخصوص استفاده نمود. لازم به ذکر است بعضی از لباسشویی‌ها دارای دو شیلنگ ورودی آب سرد هست.

11-شیلنگ تخلیه :

در واقع این  شیلنگ ، آب درون ماشین را از خروجی واتر پمپ پمپ تخلیه تا فاضلاب هدایت می کند. نصب آن در ارتفاع 40 الی 70 سانتیمتری ضرورت دارد.

12-قفل درب :

این قفل ، درب به طور کامل بسته نگه داشته و مادامی که ضامن آن رها نشود ، درب بسته می ماند.

13-وزنه سیمانی یا لنگرهای بتونی :

وظیفه وزنه سیمانی جهت تعادل چلیک ، مخصوصا در موقع حرکت درام با دور زیاد به کار می‌رود. در قسمت بالای مخزن فرعی یا ثابت لباسشویی دو وزنه سیمانی یکی در عقب و یکی در جلو چلیک یا مخزن قرار دارد. سنگینی وزنه سیمانی بزرگ حدود 19 کیلوگرم وزنه سیمانی کوچک 5.5 کیلوگرم است.

14-لاستیک دور درب :

این لاستیک که از انعطاف پذیربالا و حد فاصل بین چلیک و محیط دور درب که برروی بدنه ماشین تعبیه شده قرار میگیرد. اندازه و ابعاد لاستیک دور درب در ماشینهای لباسشویی متفاوت است. از این رو به همراه داشتن لاستیک معیوب در هنگام تهیه لاستیک جدید الزامی است.

15-نگهدارنده های فنری و کمک فنرها :

به منظور حفظ تعادل دستگاه به هنگام جابه‌جا شدن لباسها در ماشین ، چند فنر ، مخزن فرعی یا چلیک را به بدنه اصلی دستگاه محکم می‌کند.

فنر استفاده می‌شود که در قسمت زیر مخزن فرعی یا چلیک و شاسی قرار می‌گیرد این کمک فنرها مانند کمک فنر اتومبیل هستند.

البته در لباسشویی می توان گفت که تعداد فنرهای نگهدارنده چهار عدد است.

16-فیلتر پمپ تخلیه :

در هنگام شستشوی لباسها در داخل ماشین ، مقداری از الیاف ، نخهای زاید لباس و در برخی موارد وسایل و اشیاء درون جیب لباسها مانند سکه و… وارد آب مخزن شده و در زمان تخلیه ، روانه پمپ تخلیه می شوند.  نظافت فیلتر در مقدار آب تخلیه شده بسیار مهم است .

17-شیلنگ بین مخزن و فیلتر:

این شیلنگ زیر چلیک و ابتدای واتر پمپ قرار دارد و آب درون مخزن با عبور از این شیلنگ به فیلتر می رسد. البته در ماشین لباسشویی شیلنگ های دیگری نیز وجود دارند که اشاره به عملکرد همه آنها ضروری به نظر نمی رسد.

18-جاپودری (محفظه پودر و سایر مواد شوینده) :

یکی دیگر از اجزای ماشین لباسشویی آاگ جاپودری است که در لباسشویی های مختلف ، دارای ابعاد ، اشکال و خانه های متفاوتی جهت ریختن پودر و دیگر مواد پاک کننده است .

19-درب ماشین :

لباسها داخل ماشین قرار گرفته و با بستن درب از خروج آب و لباسها در تمام مدت شستشو جلوگیری می شود.

20-شیر برقی ورودی آب :
این شیر برقی در نزدیکی ورودی آب تعبیه شده است.در واقع این قطعه یک شیر برقی است که آب شهری پس از آنکه از راه شیلنگ ورودی وارد شیر الکتریکی شده که چقدر آب باید وارد مخزن شست و شو بشود. البته میزان آب ورودی به نوع چرخه­ انتخابی و میزان وزن لباس های داخل دیگ دارد.

21-میکروسوئیچ درب:

این قطعه درب یکی از قطعات ماشین لباسشویی بوده که دارای یک کلید فشاری دوفیش کوچک است که این قطعه با برق از سه دستگاه به صورت سری در مدار قرار می گیرد با استفاده از زبانه ای که در دستگیره دستگاه قرار دارد تحریک شده و اگر در زمان روشن بودن ماشین لباسشویی درب باز باشد دستگاه برق را قطع می کند .

در این جا تعدادی از اجزای ماشین لباسشویی آاگ را برای شما معرفی کردیم .امیدواریم توانسته باشیم کمکی در مورد شناخت لباسشویی داده باشیم.

قیمت اجزای ماشین لباسشویی ااگ :

شما می توانید با تماس با شرکت آریان در تهران از قیمت قطعات اصلی ماشین لباسشویی اطلاعات دقیق را دریافت کنید و براساس آن اقدام به تعمیر دستگاه خود کنید. هدف اصلی ما کمک و جلب رضایت شما است با اطمینان از قیمت مناسب قطعات و کیفیت بالای آنها با ما تماس بگیرید.

اجزای ماشین لباسشویی آاگ